ESPAISIDERAL.ORG
nautarkia -a- espaisideral.org

català // castellano // english

Astrolabi
Intranet sideral

Economia

Un lligam amb el món terrestre...

Sovint ens preguntem com es passa de la teoria a la pràctica. Sobretot en projectes socials que preténen l'autogestió. Volem fer moltes coses, però amb quins mitjans? Nautarkia aposta per un sistema nou, refregit de diverses modalitats que ens semblen complementàries i que ara us explicarem.

L'objectiu global del projecte és la riquesa col·lectiva. Ara, riqueses n'hi ha de moltes formes però, siguin quines siguin, necessiten unes condicions i uns esforços concrets perque es puguin desenvolupar. Aquí és on entra el nostre model.

EL projecte està dotat d'uns espais concrets que permeten una multiplicitat de condicions per a conseguir la riquesa que pretenem. Ara bé, aquests espais ja marquen uns esforços concrets a aconseguir per a garantir la seva continuitat. Aquests són els objectius específics a nivell material. Més enllà d'això, serà el fruit de la nostra creativitat i consciència saber què és el que necessitem i com volem aconseguir-ho.

Per aquest motiu hem separat l'aspecte econòmic de tot el restant i, dins aquest, s'han estructurat diferents components que ens permetin tenir una informació clara i transparent de com s'estan adequant els objectius i si generem, o no, riquesa col·lectiva. Perque per molt que passar-s'ho bé és també riquesa col·lectiva, si no es garanteix la continuitat material del projecte no arribarem a generar-la de la manera integral que pretenem.

L'A.P.E.L.I i el compromís inicial d'acció.

Quotes de socis i d'us del projecte.

Les Activitats:

Els projectes personals:

Materials, excedents i serveis:

Les activitats

A través de les activitats també trobem un altre element de gestió econòmica. Cada activitat ha de plantejar-se unes determinades característiques econòmiques que ha de cumplir. Per una banda hi ha un finançament col·lectiu que li garanteix el plantejament mínim de l'activitat. Per altra hi ha l'organització i feina concreta per a realitzar-la i per l'altra hi ha els assistents a l'activitat.

A nautarkia proposem el següent model. L'objectiu mínim de l'activitat és generar un benefici econòmic que garanteixi el què serien les quotes d'ús del projecte (estades, pernoctacions, dietes, etc.) i la inversió inicial per a la realització de l'activitat. Més enllà d'això es pot generar un benefici econòmic (entenem que la realització de l'activitat ja és un benefici en si mateix) que repercuteixi tant als organitzadors de l'activitat (en moneda de curs legal i del projecte) i al projecte, de manera global. Això es realitza establint una quota extra per participant a l'activitat i incloint-hi diferents serveis remunerats.

Això es planteja en cada cas segons la tipologia de les activitats i la quantitat d'esforç que s'hagi de realitzar per part del grup organitzador d'aquesta.