La Nautalequia …

Terrícoles i éssers vius, suban y vean… a través de tots els vostres sentits i amb tots els nostres mitjans, arriba la Nautalequia!!

I aquesta és la què ens servirà per anar explicant el Projecte Nautarquia, que en aquests moments s’està desenvolupant clandestinament en diferents espais de la geografia terrestre, compresa entre certes latituds inexistents.
El Projecte Nautarquia pretén crear un espai autogestionat dins un àmbit rural on es pugui desenvolupar un joc social que a través de la dramatització d’una arribada alienigena, permeti reflexionar i construir conjuntament alternatives de vida i societat.

.

Aquesta és una de les possibles definicions, ara provarem de complementar-la amb d’altres, així com amb breus notícies del què es va fent (quadern de bitàcola) i altres media, perquè el que amb una frase no ha pogut conceptualitzar-se en la vostra ment ara ho pugui fer.
Som un grup de persones que sentim o manifestem la voluntat o la necessitat de crear espais. Espais que ens possibilitin viure, compartir, crear, produir, expressar, tot allò que portem dins i que la pressió social sovint ens limita a fer-ho.

.

Per això hem pensat de crear un espai des de 0. Del buit que s’ha d’omplir. Per això hem pensat amb l’arquitectura modular, que prèn com a base la possibilitat d’anar redefinint i transformant els espais construits, com així poder recollir-los i moure’ls cap un altre lloc. Pensem també que els espais han de trascendir el lligam amb la terra i possibilitar el fet de moure’s que tinguin per ells mateixos la possibilitat d’una existència nòmada.

El viatge que ens far ser i que volem reivindicar se’ns ha facilitat amb l’arquitectura modular i amb un dels seus elements més representatius: els contenidors de transports marítim, que seran un dels eixos fonamentals de la nostra construcció. Doncs l’espai que volem crear serà una nau espacial. Un otni, objecte terrestre no identificat, que ens permetrà crear una narrativa pròpia del projecte amb el què articular la convivència i l’acció.

.

La nostra filosofia és la lúdica perquè ens permet disfrutrar el moment i aprendre d’allò que vivim. Per això voliem articular-ho com un joc, i la nau i els extraterrestres ens ho permeten. Les diferents galàxies d’on provenen ens permetran diversificar-nos en mil accions diferents, alhora que l’ordinador central de la nau ens permetrà reglar la convivència i la utilització dels diferents espais.

El nostre objectiu és construir un espai extens on hi hagi múltiples habitacions, nuclears o col·lectives, diferents espais de treball, sales d’activitat, de reunió, espais comuns i polivalents, horts, camps, etc, experimentant amb tots aquests conceptes i pràctiques que ens són interessants: permacultura, tecnologia humanitzada, codi obert, energies renovables, cooperativa, associació, noves formes d’articulació social…

.

Però bé, ara estem en la primera fase inicial, la prova més prova, i començarem construint un espai que ens faciliti preparar i treballar el projecte a l’engròs. Així doncs ara ens trobem en una fase pilot. Ens hem instalat en un terreny inmillorable, al Mas Pedroses de Sant Pere de Torelló, on estem duent a terme la construcció i preparació de la “nau llançadera” que ens permetrà consolidar el projecte. En aquest blog anirem fabricant el quadern d’abord per explicar les cròniques d’aquesta aventura. Esperem que us ho passeu bé llegint-nos i compartint l’experiència amb els alienzons!!

.

Us convidem a explorar tot l’Espai Sideral!!