Nautarquia actualitzada (crònica resum)

Després de l’equinocci de tardor, sembla ser que ja deixem enrere l’estiu i amb això la nautarquia vol situar-se i col·locar-se cara el sud per captar el màxim d’energia possible.

En aquesta bitàcora nirem deixant constància del què anem fent. Ara per ara, sent la primera, en farem un resum. Les cròniques fins ara, estan dins la intranet sideral, si voleu veure-les us haureu d’apuntar. A partir d’ara els mails de convocatòria també els trobarem en aquesta bitàcora.

.

Breu història alienada…

El projecte nautarquia ja fa més d’un any que circula en diferents ments… tot just en fa un que començà a circular i a definir-se en paraules, idees, emocions. A inicis del 2008 passa de ser conversacions privades a fer-se públic i a néixer com a projecte social, en una trobada a Can Canaletes. Amb una maqueta de Lego i un previ-projecte redactat, en un entorn d’amistat es proposa una manera d’anar treballant els temes per una disponibilitat temporal més que precària.

Constituïda com a societat gastronòmica es succeeixen sopars els dimarts al Headquarter de nou de la rambla de les diferents àrees de treball (constructiva, legal i narrativa) i s’avança lenta però constantment. Es programa la versió alfa d’una intranet col.laborativa per tal de posar en comú tota la feina entre la gent que vol involucrar-se més. L’àrea constructiva va a visitar els possibles terrenys de bot, l’àrea legal constitueix l’associació que donarà cobertura al projecte, i l’àrea narrativa juga definitivament la història de com arribaran els extraterrestres a la terra.

Amb això que entren altres jugadors en el joc. Aquests són Straddle3, un col·lectiu d’arquitectura de codi obert que s’entusiasmen amb el projecte i s’ofereixen a participar-hi desinteressadament. Per celebrar la nostra unió decidim fer una trobada sobre arquitectures modulars i societats intencionals al Park’a'part d’Arbúcies, a finals de Juny. Amb elles vam poder reflexionar al voltant del projecte i el concepte i gràcies a aquestes, vam desenvolupar el joc de cartes Modulark.

Paral·lelament a les jornades, gràcies als consells d’straddle3 vam decidir trobar un terreny per a la col·locació de la primera nau, la nau llançadera, d’experimentació. És així com vam arribar al Mas Pedroses que és el lloc ideal per a poder desenvolupar-la. Gràcies a les jornades i al contacte amb la gent de la cooperativa La Fundició s’ha aconseguit rescatar una caseta de les mans del malvat ajuntament d’esplugues, i ja la hem portat cap a Pedroses.

Ara ens trobem en la fase que val la pena aprofitar la resta de bon temps abans de l’estiu, per tal de veure si podem tenir l’estructura de la nau llançadera llesta per abans de l’hivern. Què us animeu a col·laborar??

.

 

render llançadera

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.