paraderos y conectores

September 17th, 2009

paraderos-conectores

.
En un futur immediat esdevindrà un primer aconteixement multitudinari a la galàxia Pedroses, nou per a totes les que fa poc que hem aterrat: un grapat de gents i terrícoles agrupats convergiran a la pista de nautarquia per compartir experiències de construcció col.lectiva, paratges en xarxa i experiències relacionades amb la nostra aventura.

.
En altres paraules, estem contentes d’explicar que aquesta setmana vinent estarem celebrant a la nau les 2es jornades d’arquitectures colectives, ‘paraderos y conectores’, que organitzen els aliens d’straddle3 juntament amb recetas urbanas i altre gent. La intenció és trobar-se amb col.lectius que també han generat espais i projectes a partir dels mòduls de casa prefabricada com els que tenim a la lanzadera, i tot d’altre gent amb propostes constructives (a d’altres nivells) . També hi haurà debats i presentacions de col.lectius a través d’eixos transversals en relació a l’habitatge, a l’espai públic, l’autosuficiencia, o el treball en cooperació i xarxa. serà com un ‘betatest’ de l’espai sideral a la vegada que un primer contacte públic massiu. concretament les jornades són del 23 al 27 de setembre. Trobareu més informació a la web.

.
En el moment d’aquesta comunicació continuem de preparatius, així que tot terrícola que vulgui venir a compartir el ‘warmup’ de l’event serà benvingut i les ànimes que vulguin passar-s’ho bé ajudant-nos, com per exemple a muntar un domo de 15 metres de diàmetre. Per reservar plaça haurieu de posar-vos en contacte amb nosaltres de la manera habitual.

.
La nau ja té una pinta fantabulosa així que la cosa promet! =)

Alien Axió 0.2

June 18th, 2009

alien axio banner

 

El projecte nautarquia es complau convidar-vos a la ALIEN AXIO 0.2. un joc que se celebrarà els dies 26, 27 i 28 de Juny a la nau llançadera situada en les coordinades 42.091414, 2.297730 vora el Bellmunt de la comarca d’U-zone.

 

Les activitats són gratuítes només es demanarà un bo d’ajut pels àpets que es faran. Per dormir hi ha matalassos per a tothom, tot i que també pensem disfrutar del cel dormint al ras o en tendes.

 

L’ALIEN AXIO 0.2 ens proposa interpretar un personatge que vol participar en l’hipotètic any 1 de la fase llançadera del projecte Nautarquia. Per això ens haurem d’integrar en el funcionament d’una de les galàxies i un cop hagi transcorregut l’any, fer-ne l’evaluació corresponent segons les especificacions de la seva galàxia.

 

El joc es realitzarà divendres vespre i dissabte migdia/tarda (durant les hores de màxima exposició solar) i durant la resta de temps de l’activitat ens dedicarem a tot tipus d’esbarjo i goig… jeje. Dissabte nit hi haurà una sortida al festus de Torelló i diumenge per dinar mentre es reflexiona l’experiència, un bon tiberi.

 

Hi ha places limitades i s’hauria de confirmar l’assistència abans de la nit del solstici (qui ho faci més tard no assegurem que encara ho poguem arreglar.

 

Per confirmar-ho escriviu un e-mail a nautarquia@espaisideral.org hi deixeu les vostres dades, la vostra disponibilitat de transport i un telèfon per contacar-vos.

Tel contacte. 620800663/669793377

 

 

 

 

 

A Nautarquia les coses es construeixen sobre la marxa, però sempre amb un horitzó minimament definit.

 

En aquest moment ens trobem al final de la fase de preparació de la primera etapa del projecte, l’etapa llançadera, on ens basarem en les activitats que es puguin realitzar a la nau de les Pedroses junt amb el suport ocasional del mas.

 

Com que estem vora la fase final d’adeqüació arquitectònica i a les portes de l’estiu, creiem necessari l’inici de les proves a nivell organitzatiu i d’hipotesis d’activitats.

 

En un principi hem pensat que el projecte nautarquia funcionarà en 9 grups de treball (galàxies) on cada un d’ells tindrà un periode de temps concret per a organitzar una activitat dins de cada fase. Les fases tendiran a ser anuals per la qual cosa a cada grup li tocaria un mes de l’any on organitzar la seva activitat. Els dos primers mesos i l’últim de cada any serien de prepararció i d’avaluació respectivament.

 

Durant el temps on no hi ha cap galàxia organitzant l’activitat que li pertoca, la nau estarà disponible per a les persones participants del projecte que podràn romandre-hi per tal de fer les tasques ordinàries que li pertoquen a la seva galàxia o bé per gaudir-la a nivell personal.

 

Per a poder visualitzar tot això abans de que succeeixí i així poder fer aproximacions a diferents nivells, les parts pensants del projecte han ideat un joc per a realitzar en les primeres jornades d’Alien axio.

 

Aquest joc es basarà en que cada participant rebrà la fitxa d’un personatge que ha d’interpretar. Escollirà la galàxia on voldrà participar i abans que comenci el joc coneixerà la resta de participants de la seva pròpia galàxia.

 

Un cop les galàxies estiguin marcades, es poduirà el joc de l’espiral de nautarquia on cada galàxia haurà d’intentar assumir les tasques ordinàries així com l’organització de mínim una activitat. Les galàxies que en vulguin realitzar més d’una s’hauran de posar d’acord amb una de les galàxies adjacents per a poder-ne organitzar més.

 

Jugarem sense especificar masses situacions, afavorint una partida ràpida i deixant misteris per tal que a l’endemà es pugui produir la segona fase del joc, o sigui la digestió de l’acció nautàrquica ;).

 

Amb aquesta primera fase del joc coneixerem en genèric què és el què ha succeït en un hipotètic any del projecte nautarquia. Quins plantejaments i objectius i havien en l’inici (durant la fase de preparació anual) quines activitats han succeit tant a nivell personal com de galàxia i quines situacions tan a nivell de conflicte com a nivell d’èxtasi s’han produit.

 

Un cop transcorregut l’any i amb aquesta información clara, cada galàxia haurà de fer un treball de recopilació i anàlisi de la informació per tal que es produeixin les diferents lectures globals de l’activitat més enllà del què cada galàxia ha realitzat.

 

L’objectiu del joc es visualitzar la capacitat d’acció d’un projecte, i la seva organització en relació a les personalitats de les seves participants.

 

Necessitem conillets d’indies per a comprovar-ho. Assegurem una bona estona al plantejar reptes a cada un dels participants però bé el joc realment el viurem les persones que el plantejem donç n’anirem veient la seva evolució i el treball de les persones dins cada grup a partir dels plantejaments que hem realitzats.

 

Pensem que és important anar practicant noves formes d’organització horitzontals que permetin la participació d’un ampli ventall de persones que traspassin els vincles de confiança.

 

Creiem que el joc ens dóna les condicions idònies per fer-ho i les motivacions necessàries per experimentar-ho.

 

Esperem que el màxim nombre de persones ho puguin disfrutar.

nautoies + modulark

November 17th, 2008

Aliens!!!

Sembla ser que hem superat amb èxit un d’aquests cap de setmana d’acumulació de feina… Aquí teniu una breu crònica:

Read the rest of this entry »

Aquapark Pedroses…

October 28th, 2008

Després d’uns dies de silenci, de merescut silenci, us farem una petita crònica de l’última sortida a Pedroses, el passat cap de setmana del 18 i 19 d’octubre, així com de les dates senyalades per aquest novembre que s’ensuma potent…

Read the rest of this entry »

La mercè extraterrestre

September 29th, 2008

El dia de la putona de barcelona vam tornar a Pedroses amb en David per tal de programar i intercanviar les darreres informacions necessàries perquè es pugui iniciar l’aterrament esperat de la nau llançadera. Despres d’un matí plujós, un bon àpat i millors converses, vam estar planificant tasques, marcant la ubicació i desbrossant el terreny per tal d’observar si hi havia alguna roca que ens afecti (que hi era). El Quico va fer les seves aportacions i el Jaume el pagès també va col.laborar devastant la zona d’esbarzers en tan sols 10 minuts…

Read the rest of this entry »

Nautarquia actualitzada (crònica resum)

September 23rd, 2008

Després de l’equinocci de tardor, sembla ser que ja deixem enrere l’estiu i amb això la nautarquia vol situar-se i col·locar-se cara el sud per captar el màxim d’energia possible.

En aquesta bitàcora nirem deixant constància del què anem fent. Ara per ara, sent la primera, en farem un resum. Les cròniques fins ara, estan dins la intranet sideral, si voleu veure-les us haureu d’apuntar. A partir d’ara els mails de convocatòria també els trobarem en aquesta bitàcora.

.

Breu història alienada…

El projecte nautarquia ja fa més d’un any que circula en diferents ments… tot just en fa un que començà a circular i a definir-se en paraules, idees, emocions. A inicis del 2008 passa de ser conversacions privades a fer-se públic i a néixer com a projecte social, en una trobada a Can Canaletes. Amb una maqueta de Lego i un previ-projecte redactat, en un entorn d’amistat es proposa una manera d’anar treballant els temes per una disponibilitat temporal més que precària.

Read the rest of this entry »

Les cròniques del més enllà!

September 12th, 2008

En aquesta secció, anirem penjant les cròniques d’abord, la bitàcora que anirà narrant cada un dels passos que es succeeixi en aquest projecte, llarg i tediós però plè d’emocions i alegries. Demanarem a totes aquelles persones que hi han participat, que ens ajudin a recompondre la memòria des de tants punts de vista com siguin possibles, així que si t’interessa col·laborar, no dubtis en transemetre-ho!